Barion Pixel

Az értékesítési vezető megfelelő kiválasztása kulcsfontosságú döntés a cég életében. Az értékesítési vezető felelőssége betanítani, továbbfejleszteni az értékesítőket, motiválni őket, ezáltal jobb eredményeket produkálni, kapcsolatot tartani a cég más szegmenseivel ezzel növelve a cég hatékonyságát. Például a marketingnek és az értékesítésnek párhuzamosan, egymást támogatva kell működnie, így az értékesítő feladata az is, hogy megrendeléseket intézzen a marketingosztály felé az értékesítést támogató anyagokkal kapcsolatban.

Először is azt kell mérlegelned – új munkatársat vegyél fel vagy az értékesítők közül nevezz ki egy új vezetőt?

Mindkét opciónak megvannak az előnyei és a hátrányai is – kiválasztás előtt érdemes végiggondolni az alábbi három tényezőt és ez alapján meghozni a döntést:

  1. Nem biztos, hogy a leghatékonyabb értékesítőd lesz a legalkalmasabb a pozíció betöltésére. Fontos szem előtt tartani, hogy vezetőt keresel, akinek nem csak kiváló értékesítési készségekkel, de vezetői tulajdonságokkal is rendelkeznie kell. Egy jó értékesítő kiváló kommunikációs képességekkel rendelkezik, bárkivel könnyedén megtalálja a közös hangot, képes más szemszögből is megvizsgálni a dolgokat, önálló, jól tűri az elutasítást, jó probléma megoldó, képes bizalmat kelteni és eredmény orientált. Ez azonban még kevés! Az értékesítési vezetőnek empatikusnak, nyitottnak határozottnak és rugalmasnak kell lennie. Rendszerben kell gondolkodnia és képesnek kell lennie másokat is motiválni, képezni és maximálisan támogatni.
  2. Fontos a kiváló értékesítői múlt! Ha az értékesítők azt látják, hogy gyengébb számokkal is feljebb lehet lépni, az felháborodást vagy globális hatékonyságcsökkenést eredményez. Azonban ha megfelelően sikerül választani, az akár erős motivációt is adhat a többi értékesítőnek, hogy van lehetőség az előrelépésre.
  3. Előnye a csapatból történő kiválasztásnak, hogy már nem kell számára bemutatnod a terméket/szolgáltatást, amit képviselnie kell. Ismeri a csapatot, már kialakult egy bizalmi kapcsolat, így nem kell mindent előröl felépíteni. Ugyanakkor fennáll a veszély, hogy ha esetleg mégsem a számításaid szerint történnek a dolgok, lehet, hogy nem csak az értékesítői vezető pozíciója marad üresen, de vesztesz egy kiváló értékesítőt is.
Slide 1

legyél önazonos, és sajátítsd el az emberekkel
való bánásmód művészetét!

0
    0
    Kosár
    A kosár üresIrány a webshop!