Barion Pixel

A jelenlegi helyzetben nincsen lehetőség a személyes találkozókra, így a megszokott egyeztetések, prezentációk a megszokottnál bonyolultabb módon valósíthatóak meg. Szerencsére a világhálón ma már számtalan olyan program áll rendelkezésre, amelynek segítségével legalább olyan hatékony a csapatmunka, mintha csak egymás mellett ülnétek az íróasztalnál. Ráadásul a legfontosabb programok általában ingyenesen állnak rendelkezésre. Hoztunk néhány programot, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálnod, ha hatékonyabbá szeretnéd tenni a csapatmunkát!

Videós konferenciák

Szerencsére már kevesen vannak, akik nem ismernek egyetlen programot sem, amelyen keresztül webkamera segítségével videós online konferencia kezdeményezhető. Több alternatívája is létezik, ráadásul ha elég körültekintő az ember, akkor a telepítéstől is megkímélheti magát.

A legismertebb közülük talán a Skype, amelyen keresztül nem csak online hang- vagy videós hívást kezdeményezhetünk, de valós idejű chat funkcióval is rendelkezik és gyors, praktikus fájlmegosztóként is alkalmazható. A hanghívásokról felvételt készíthetünk és akár egyszerre 50-en is bekapcsolódhatnak a beszélgetésbe. Az egyik leghasznosabb funkciója a képernyőmegosztás, amelynek segítségével könnyedén megmutathatjuk, mit látunk magunk előtt a számítógépen.

Sokan nem tudják, de a Skype online is működik a Skype hivatalos oldaláról, tehát nem szükséges az applikáció platformra történő telepítése a használathoz.

Ugyanilyen népszerűségnek örvendett a nem rég botrányba keveredett Zoom is, amelyet adatvédelmi hiányosságok miatt egyre kevesebb vállalkozás használ. A program egyébként hasonlóan működik, mint a Skype, azzal a különbséggel, hogy online meghívók küldhetőek egymásnak, a konferenciabeszélgetéseket így akár időzíthetjük is.

Online kreatív szoba

Bannereket, szórólapokat, kiadványokat, prezentációkat és sok más egyéb kreatív anyagot készíthetünk a Canva program segítségével. A program számtalan sablont kínál, amelybe saját képeinket behelyettesítve pillanatok alatt profi grafikai munka érhető el. A programon keresztül egyébként ingyenes és fizetős képekhez is hozzájuthatunk, de akár a számítógépen található képeinket is betölthetjük, amelyet ezt követően bármikor megtalálunk a képtárban.

Ami azonban olyan nagyszerűvé teszi a programot, az az, hogy munkatársainkat is meghívhatjuk és csoportosan dolgozhatunk egymás grafikai tervein.

A Canva egyébként alapvetően ingyenes, csupán néhány kényelmi funkciót kínálnak pénzért – például a megkezdett grafikai munka átméretezésének lehetőségét, ami bizony sokszor hasznosnak bizonyulhat.

Természetesen nem lehet nem szót ejteni a Google Drive programjairól

Felhasználók milliói használják nap mint nap a Google Drive nagyszerű és ingyenes programjait. Excel, word, power point, űrlapok és sok más hasznos alapprogram, amelyet valós időben egyszerre szerkeszthetünk a kollégákkal és amely automatikus mentéssel biztosítja, hogy a munkánk soha ne vesszen kárba. Sőt, akár vissza is állíthatjuk az előzményeket és pontos dokumentációt láthatunk arról, ki mikor és mit módosított az adott fájlban.

Online táblarajz

A Google Drive dokumentumai között is találhatunk rajzprogramot, de ha csak nem kombináljuk konferenciabeszélgetéssel, nem tudunk olyan hatékonyan dolgozni benne, mint a Draw.chat online alkalmazásban. Ebben az online programban nem csak hogy számtalan szerkesztési lehetőséget helyeztek el, de a szobát URL segítségével megoszthatjuk másokkal is és az oldalsó sávban hang-videó és chat funkciókkal is felruházták. A program az előzőekhez hasonlóan teljesen ingyenesen használható.

Slide 1

legyél önazonos, és sajátítsd el az emberekkel
való bánásmód művészetét!

0
    0
    Kosár
    A kosár üresIrány a webshop!