Barion Pixel

Az, hogy valaki kívülről úgy néz ki a színpadon, mint aki oda született, nem csak adottság kérdése. Természetesen karizmatikus beszédre nem csak nagy közönség előtt van szükség, a mindennapi életben is számtalanszor veheted hasznát. Például egy üzleti megbeszélés keretein belül, amikor prezentációt tartasz a leendő vagy potenciális Partnereknek, Ügyfeleknek.

Ebben az esetben mindenki törekszik rá, hogy kívülről magabiztosnak, határozottnak, céltudatosnak mutatkozzon – ehhez viszont alapos felkészültségre van szükség. Fontos ugyanis, hogy idővel az emberek elfelejtik azt, amit mondtál, azonban azt, ahogyan előadtad, amit az előadásod közben éreztek, arra emlékezni fognak. A következő sorokban összegyűjtöttünk néhány dolgot, amellyel javíthatod az előadói képességeidet.

Alaposan készülj fel a beszédedre

Még ha olyan témáról is tartasz előadást, amiben úgy érzed naprakész a tudásod, nagy gyakorlatod van, abban az esetben is időt kell szánni a felkészülésre. Készíts előadási tematikát, amely egyrészt biztosítja, hogy semmilyen lényeges dologról nem feledkezel el és gördülékennyé teszi a beszédedet.

Maradj a jelenben

A beszéded idejére némítsd le a telefonodat és szervezd úgy a napodat, hogy semmiképp ne legyél időprésben. Ha előadás közben azon járnak a gondolataid, vajon még mennyi időd van befejezni, az kihatással lesz az előadásod minőségére.

Gondoskodj a jó hangulatról

Mosolyogj és nézz körbe, amikor beszélsz. A mosolygás szimpátiát vált ki a hallgatóságból. Érdemes továbbá némi humort csempészni a beszédedbe, ami fenntartja a hallgatóságod figyelmét és szintén pozitív érzést kelt.

Ügyelj rá, hogy jól érthetően beszélj

Beszéd közben sokan hajlamosak hadarni, ami nagy mértékben rontja az előadás minőségét – rosszabb esetben egy-egy kulcsgondolat átadása is meghiúsul. Hogy ezt elkerüld, érdemes például bekészítened magad elé egy pohár vizet, ami nem csak lehetőséget nyújt rá, hogy szünetet tarts és felkészülj gondolatban a beszéded következő szakaszára, de segít abban, hogy végig érthetően beszélj.

Kérdezz!

Azzal, hogy hagysz másokat is megszólalni, érdekesebbé, emlékezetesebbé teszed az előadásodat és nem utolsó sorban szintén segít abban, hogy fenntarts a közönség figyelmét.


Slide 1

legyél önazonos, és sajátítsd el az emberekkel
való bánásmód művészetét!

0
    0
    Kosár
    A kosár üresIrány a webshop!