Barion Pixel

Ahogy azt már korábban írtuk, a változtatás szükségessége egyszer minden céget utolér és sok esetben magára a cégvezetőre hárulnak a feladatok. Ha mégis úgy döntenél, hogy profi szakemberre bízod a változtatások megvalósítását, az interjúk előtt nem árt ha tisztában vagy vele, milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy változásmenedzser. Ezúttal ezeket a fő jellemzőket szedtük össze.

A változásmenedzser egyik fő tulajdonsága, hogy fáradhatatlanul, lendületesen, nagy figyelemmel dolgozik. Mivel minden apró információra szüksége van a project sikeréhez, ezért egy pillanatra sem lankadhat a figyelme.

Éppen ezért fontos, hogy jól tudjon csapatban dolgozni, megnyerő személyiséggel rendelkezzen. Ennek hiányában a munkatársak nem feltétlenül osztják meg vele készségesen a szükséges információkat.

A határozott, céltudatos, szimpatikus fellépés és a kiváló kommunikációs készség gyakorlatilag elengedhetetlen ahhoz, hogy a változtatások szükségességét megértesse az alkalmazottakkal. Empatikus hozzáállásával hatékonyan segít abban, hogy a munkatársak könnyedén alkalmazkodjanak az újdonságokhoz.

Természetesen a változásmenedzser mindezt alaposan kidolgozott struktúra, terv alapján viszi végig, éppen ezért a rendszerben való gondolkodás szinte alapfeltétele a munkakör betöltésének. Képesnek kell lennie rá, hogy átlássa, mely döntésnek milyen következményei lehetnek, hogy minél kisebb kockázattal lehessen számolni.

A rugalmasság és megbízhatóság ebben a munkakörben nagy érték, hiszen változások idején nagyon fontos a pénzügyi keretek és a határidők pontos betartása – egy változásmenedzser esetében általában nem az óramutató mutatja a munkaidő végét.

Nem utolsó sorban nagy kreativitásra van szükség. Az alaposan megtervezett project ellenére bármikor felborulhat a rend, ami azonnali újratervezést igényel.

Nem véletlen, hogy nagyon sok esetben vezetők töltik be ezt a fontos szerepet, hiszen vezetői tulajdonságokkal kell rendelkezni a sikerhez. Az elkötelezettség, az irányítási képesség ugyanis gyakorlatilag alapfeltétele a munka betöltéséhez.


Slide 1

legyél önazonos, és sajátítsd el az emberekkel
való bánásmód művészetét!

0
    0
    Kosár
    A kosár üresIrány a webshop!