Barion Pixel

Nem csak a munkavállalóknak, a munkáltatóknak is nehéz megszokni a változásokat. A legnagyobb kihívások egyike a hatékony otthoni munkavégzés. A rendszertelenül működő home office esetén könnyen elvész a bizalom, ezen felül pedig az évek során jól összekovácsolt csapat eltávolodásához vezethet. Mit tehetsz, hogy tudd, továbbra is jó irányba mennek a dolgok?

Állíts fel új szabályokat

Korábbi cikkünkben már szót ejtettük róla, mennyire fontosak a napi riportok, amelyet lehetőség szerint munkafolyamat közben vezet az alkalmazott. Ennek hiányában követhetetlenné válhat a munka.

Legalább ilyen fontos kialakítani azokat a platformokat is, ahol az alkalmazottak számára elérhetőek azok a fontos dokumentumok, amelyek a napi munkavégzésükhöz elengedhetetlen. Otthoni munkavégzés esetén nem működik az, hogy gyorsan átugrom a másik irodába egy pendrive-al. Érdemes mapparendszereket létrehozni, illetve kidolgozni a jogosultsági rendszereket. Erre több online platform is lehetőséget nyújt, több körülük ráadásul ingyenesen igénybe vehető (mint például a Google Drive amilyen egyszerű, olyan hasznos rendszere).

Támaszkodj a modern eszközökre

Ma már nem csak szöveges üzeneteket tudunk küldeni egymásnak online, de videóbeszélgetéseket is folytathatunk, akár konferencia jelleggel is! Érdemes kötelezni az alkalmazottakat, hogy telepítsenek valamilyen kommunikációs szoftvert, amelyen napközben szöveges üzenteket küldhettek egymásnak. Egy-egy rövid üzenet nem a csapatkohézió megtartásában segít, de még alaposabban nyomon követheted a munkafolyamatokat.

Határozz meg néhány heti kötelező csoportos meetinget, ahol akár a webkamerákat is bekapcsolhatjátok. Ezzel szintén az emberi kapcsolatokat erősítheted meg azontúl, hogy ad egy rutint, amihez igazodni lehet.

A videóhívásokat egyébként is célszerű alkalmazni, amely szintén segít kicsit megteremteni a munkahelyi hangulatot.

Rendszeresen nyújts visszajelzést!

Amikor naponta akár többször is elmentek egymás mellett, biztosan nem feledkezel meg visszajelzést nyújtani az elvégzett feladatokról. Ez az irodában nagyon jól működik, otthoni munkavégzés esetében azonban oda kell rá figyelni. Így például javasolt a napi riportokra valamilyen formában rendszerint reagálni.


Slide 1

legyél önazonos, és sajátítsd el az emberekkel
való bánásmód művészetét!

0
    0
    Kosár
    A kosár üresIrány a webshop!